En Avantajlı Kredi Kartları

Badges-Star

Sponsor Banka

Axess

Akbank

İlk Yıl Kart Ücretsiz

Axess

909.5 TL

  • %0 faizli 25.000TL’ye varan taksitli avans fırsatı!
Badges-Star

Sponsor Banka

Bonus Kart

Garanti BBVA

İlk Yıl Kart Ücretsiz

Bonus Kart

841.5 TL

  • Faizsiz 25.000 TL'ye Varan Nakit Avans Fırsatı
Kredi Kartı

QNB

Yıllık Ücret

Kredi Kartı

680.5 TL

  • "0" faizli, 3 ay vadeli 55.000 TL Nakit QNB'de! 25.000 TL Taksitli Nakit Avans, 30.000 TL ihtiyaç kredisi!
Tüm Kredi Kartları

Kredi Kartı Nedir?

Kredi kartı, nakit paraya alternatif bir elektronik ödeme aracıdır. Bankalar kredi kartlarını tüketicilere belirli limitler dâhilinde verir. Kredi kartı banka POS cihazlarının bulunduğu alışveriş noktalarında ödeme yapmak veya bankalardan nakit avans çekmek için kullanılır.

Kredi Kartı Nasıl Alınır?

Kredi kartı; bankaların internet siteleri, uygulamaları, çağrı merkezleri veya Hesapkurdu.com üzerinden başvurularak alınabilir. Başvuru aşamasında istenilen bilgileri eksiksiz doldurup yönlendirme adımlarına uymak başvurmak için yeterlidir.

Hesapkurdu.com ile Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Hesapkurdu.com, geniş kredi kartı seçeneklerini karşılaştırarak size en uygun kartı bulma fırsatı sunar. Hesapkurdu.com’dan kredi kartı başvurusu yapmak çok pratik:

  • Aidatsız, kolay onaylanan, bol puan ve mil kazandıran ve tüm kartları ihtiyacınıza göre filtreleyin.
  • En uygun kartı bulmak için karşılaştırma modülümüzden kredi kartlarını yıllık ücret, ödül para, ek taksit, nakit avans ve birçok diğer özelliğe göre karşılaştırın.
  • İhtiyacınıza uygun, en avantajlı kredi kartını seçin.
  • Başvur butonuna tıklayarak bankanın resmî sayfasından başvuru bilgilerini doldurun.

Kredi Kartı Başvurusu Yapabileceğiniz Bankalar

Akbank
Albaraka Türk
Alternatif Bank
Anadolubank
CEPTETEB
DenizBank
Enpara.com
Fibabanka
Garanti BBVA
Halkbank
HSBC
ICBC Turkey
ING
İş Bankası
Kuveyt Türk
QNB
Şekerbank
TEB
Türkiye Finans Katılım Bankası
Vakıfbank
Yapı Kredi
Ziraat Bankası

Kredi Kartı Hesaplama Araçları

Taksitli Nakit Avans Hesaplama

Kredi kartınızdan taksitli nakit avans kullanımında aylık taksit tutarınızı ve toplam ödemenizi kolayca hesaplayın.

Kredi Kartı Asgari Ödeme Hesaplama

Kredi kartı limitiniz ve dönem borcunuza göre ne kadar asgari ödeme yapacağınızı kolayca hesaplayın.

Kredi Kartı Faiz Hesaplama

Kredi kartı borcunuzun tamamını veya bir kısmını ödeyemediğiniz durumda oluşacak faizi anında hesaplayın.

Kredi Kartı Limit Hesaplama

Aylık kazancınıza göre bankaların size ne kadar kredi kartı limiti verebileceğini hemen hesaplayın.

Bilgileriniz Bizimle Güvende

ETBİS

ETBİS

ETBİS’e Kayıtlı Doğrulanmış Site

KVKK

KVKK

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

SSL

SSL

Katman Güvenliği Protokolü

ISO 27001

ISO 27001

Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası

Sıkça Sorulan Sorular

En Avantajlı Kredi Kartını Nasıl Bulabilirim?

Günümüzde birçok banka farklı avantajlarla kredi kartı sunuyor. Harcama alışkanlıklarınıza en uygun kartı bulmak hem bütçenizi verimli kullanmak hem de fırsatlardan yararlanmak için oldukça önemlidir.

En avantajlı kredi kartını bulmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

  • Harcama Alışkanlıklarınızı Belirleyin: Ağırlıklı olarak market alışverişi mi yapıyorsunuz, yoksa online harcamalarınız mı daha fazla? Seyahat etmeyi seviyor ve mil biriktiren kartlara mı yönelmek istiyorsunuz? Önceliklerinizi belirlemek ilk adımdır.
  • Kart Kampanyalarını ve Aidatları Karşılaştırın: Bazı kartlar yüksek aidat ücretleriyle gelirken, aidatsız kartlar daha avantajlı olabilir. Kampanyaları ve ekstra bonus imkanlarını da göz önünde bulundurun.
  • Faiz Oranlarını ve Ek Koşulları Kontrol Edin: Gecikme durumunda uygulanacak faiz oranları, nakit avans maliyetleri ve taksitlendirme imkanları gibi detayları mutlaka inceleyin.

Bankaların kredi kartlarını incelemek, kampanyalardan haberdar olmak ve en avantajlı kredi kartını bulabilmek oldukça zor olabilir. Hesapkurdu.com üzerinden bankaların kredi kartlarını karşılaştırarak size en uygun kredi kartını bulabilir ve anında başvuru yapabilirsiniz.

Kredi kartı limiti, Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelik ile belirleniyor. İlgili yönetmelikte ilk defa kredi kartı sahibi olacak kişiler için kullanılmaya başlanılan ilk yıl kredi kartları toplam limiti aylık net belgeli gelirin en fazla 2 katı, takip eden yıllarda ise aylık net belgeli gelirlerinin en fazla 4 katı olabiliyor.

Kredi kartı limitinizi hesaplamak ve detaylı bilgi almak için kredi kartı limit hesaplama sayfamızı ziyaret edin.

Kredi kartı başvurularında genel olarak herhangi bir belge istenmez. Ancak başvuruda bulunan kişinin sistemsel olarak geliri tespit edilemezse, gelirin resmî belge ile beyanı bankalar tarafından istenebilir. Gelir beyanı olarak e-Devlet üzerinden erişilebilen SGK dökümü, vergi levhası veya emekli maaşını gösterir belgenin iletilmesi genel olarak yeterli olur.

Kredi kartı almak için gerekli şartlar 18 yaşını doldurmak, belgeli gelire sahip olmak ve kredi notunun riskli seviyede yer almaması şeklinde sıralanabilir. Özellikle kredi notu bankların kredi kartı vermesinde önemli bir etkendir. Kredi notu değerlendirmesinde riskli seviyede olan kişilerin kredi kartı alması diğer kişilere göre oldukça zordur. Bankalar riskli kategoride yer alan kişiler için kart vermemeyi ya da düşük limitli kart vermeyi tercih eder.

18 yaşını doldurmuş fakat bir geliri olmayan kişiler için bazı bankalar, gelir belgesiz kredi kartı ya da ebeveynlerinin kartlarına ek olarak kredi kartı sunabilir. Detaylı bilgi almak için kredi kartı almak için gerekli şartlar yazımızı inceleyin.

Bankalar kredi kartı kullanıcılarına nakit avans seçeneği sunar. Kullanılan kredi kartına ait bankanın; fiziksel şubeleri, mobil bankacılık veya internet bankacılığı üzerinden taksitli nakit avans çekimi yapılabilir. Taksitli nakit avans, kredi kartı borcuna eklenerek taksitler halinde ödenir. Faizsiz nakit avans fırsatlarını incelemek için faizsiz kredi sayfamızı ziyaret edin.

Kredi kartı almak için kredi notunuzun riskli seviyede yer almaması gereklidir. Risk algısı bankadan bankaya değişmekle birlikte 1.100 üzerinde Findeks kredi notu olanların kredi kartı alma ihtimalleri daha yüksektir. Ayrıca kredi kartı değerlendirmesinde kredi notu kadar gelir durumu da bankalar tarafından dikkate alınır.

Kredi notu düşük veya diğer bir ifadeyle riskli seviyede yer alan kişilerin kredi notlarını yükseltmeden kredi kartı almaları zordur. Ancak aktifte gecikmiş bir borcu olmayan ve düzenli bir gelire sahip olan kişilerin özellikle aktif çalışmaları olan bankalardan düşük limitli dahi olsa kredi kartı edinme şansları mevcuttur.

Aktif çalışılan bankalardan dahi kredi kartı için olumlu dönüş olmuyorsa bloke teminatlı kredi kartı başvurusu değerlendirilebilir.

Evet, banka şubesine gitmeden kredi kartı alınabilir. Kredi kartı almak için ilgili bankada bir hesabın olması gereklidir. Eğer başvurulan bankada kişinin bir hesabı yoksa uzaktan görüntülü görüşme ile şubeye gitmeden banka müşterisi olunarak kredi kartı alınabilir. Tüm bankaların uzakta müşteri olma kampanyalarını incelemek için hesap açma kampanyaları sayfamızı ziyaret edin.

Kredi kartı faiz oranları, bankadan bankaya farklılık göstermekle birlikte, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından belirlenen üst sınırlar dahilinde düzenlenir. Merkez Bankası, uygulanabilecek azami faiz oranlarını her ayın sondan beşinci günü duyurarak, bankaların bu oranların üzerinde faiz uygulamasını engeller. Bankalar, Merkez Bankası’nın kararlarını baz alarak kendi stratejilerine uygun faiz oranları ve kampanyalar belirler.

Garanti BBVA ve Denizbank, kullanıcılarına geniş alışveriş ve ödeme avantajları sunan Bonus kredi kartını sunmaktadır. İş Bankası ve Ziraat Bankası, müşterilerine hem bireysel hem de ticari kullanımlar için çeşitli kampanya ve taksit imkânları sağlayan Maximum kartı hizmeti sunarken, Vakıfbank ve Yapı Kredi, alışverişlerde ekstra puan kazandıran ve ayrıcalıklı fırsatlar sunan World kartı müşterileriyle buluşturmaktadır.

Ayrıca QNB Finansbank’ın CardFinans kredi kartı ve Enpara’nın kredi kartı, esnek ödeme planları ve düşük faiz oranlarıyla kullanıcıların finansal ihtiyaçlarına uygun çözümler sunmayı hedeflemektedir.

Kredi kartı başvurusunun değerlendirilmesi genellikle kredi notu ve kişinin gelirine göre yapılır. Kredi notunun riskli seviyede olmaması ve gelirin belgelenebilmesi gerekli şartlar arasında yer alır.

Kredi kartı başvurusu yapıldıktan sonra, başvurunun durumunu takip etmek için iki farklı yöntem kullanılabilir. Başvuru yapılan bankanın müşteri hizmetlerini arayarak detaylı bilgi alınabilir ya da daha hızlı bir işlem için bankanın mobil uygulaması veya internet şubesi üzerinden başvuru durumu kolayca kontrol edilebilir. Bu sayede, başvurunun hangi aşamada olduğu hızlı ve pratik bir şekilde öğrenilebilir.

Bazı bankalar, başvuru durumunu SMS ile bildirme hizmeti de sunar. Başvurunuzun sonucunu öğrenmek için belirtilen kısa numaralara T.C. kimlik numaranızı veya başvuru numaranızı göndererek bilgi alabilirsiniz.

Mil biriktiren kredi kartları, harcamalarınız üzerinden belirli oranlarda mil puan kazandıran ve bu puanları genellikle uçak bileti alımlarında kullanmanıza olanak tanıyan özel kartlardır. Bu kartlar, özellikle sık seyahat edenler için avantajlı bir seçenek sunar.

Mil kartları; harcamalara göre mil kazanımı, uçak bileti, otel rezervasyonları ve araç kiralama hizmetleri, ayrıca havalimanı lounge kullanımı, ücretsiz bagaj hakkı ve öncelikli biniş gibi ek avantajlar sunar. Miles&Smiles, Wings, Maximiles, Parafly ve Adios gibi kartlar, bankaların sunduğu mil kazandıran kartlar arasında yer alır.

Kredi kartı puanı, kredi kartı ile yapılan harcamalar sonucunda belirli oranlarda kazanılan ve farklı alışverişlerde kullanılabilen bir tür ödül puan sistemidir. Bu puanlar, bankaların sunduğu avantajlı kampanyalar ve ödül programları kapsamında birikir ve kart sahibine ek faydalar sağlar.

Akbank Axess, Garanti BBVA Bonus, Yapı Kredi Worldcard, DenizBank ParaPuan, İş Bankası Maximiles, QNB Finansbank Paraf, Halkbank Parafly, VakıfBank World, Akbank Wings gibi kartlar bankaların sunduğu en çok puan kazandıran kartlar arasında yer alır.

Aidatsız kredi kartları, yıllık kullanım ücreti talep etmeden temel hizmetler sunar. Bankalar, aidatsız kredi kartları sunmakla yasal olarak yükümlüdür, bu nedenle güvenilirdir. Yıllık aidat ödeme yükümlülüğü bulunmaması da ekstra ücret ödemeden kredi kartı kullanma imkânı sunar. Aidatlı kredi kartlarından tek farkı bankaların bu kartlara özel taksit ve puan sistemlerinin az uygulamasıdır.

Ticari kredi kartı, işletmelerin ticari hesaplarına bağlı olarak kullanılan ve iş amaçlı harcamaları kolayca yönetmek için tasarlanmış bir finansal araçtır. Bu kartlar, işletmelerin nakit akışını düzenlemelerine, giderlerini takip etmelerine ve ödemelerini kolayca gerçekleştirmelerine olanak tanır. Ticari kredi kartlarında yüksek limitler, taksit sayılarının bireysel kartlara göre daha fazla olması, vergi avantajları gibi avantajlar bulunur. Ticari kredi kartları bankalarda ticari hesabı bulunan işletme sahiplerine ve KOBİ’lere verilir.

CVV (Card Verification Value) kodu, kredi kartınızın güvenlik kodudur ve genellikle kartın arka yüzündeki imza alanının yanında yer alan 3 haneli bir numaradır. CVV kodu genellikle internet alışverişlerinde kimlik doğrulama için kullanılır. Kart bilgileriniz çalınsa bile CVV kodu olmadan işlem yapılması genellikle mümkün değildir. Bu nedenle online alışverişlerde kart bilgileri ve özellikle CVV kodu kaydedilmemeli ve kimseyle paylaşılmamalıdır.

Kredi kartı aidatı, bankaların kredi kartı hizmeti sunarken talep ettiği yıllık kullanım ücretidir. Aidatlı kartlar genellikle ekstra puan, taksit avantajı ve seyahat sigortası gibi ek hizmetler sunar. Aidat ücreti yılda bir defaya mahsus olmak üzere kredi kartınıza yansır. Bu ücret, genellikle kartın sunduğu avantajlara ve özelliklere göre değişiklik gösterir.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), 1990 yılında 13 kamu ve özel Türk bankasının ortaklığıyla kurulmuş ve 2020 yılında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) hâkim hissedarı olduğu, ödeme sistemlerine odaklanan teknoloji tabanlı bir kurumdur. BKM’nin amaçları arasında; ödeme sistemlerinde perakende sektörüne, kamuya ve bireylere güvenli, hızlı ve verimli hizmetler sunmak, dijital ödemelerin yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla milli altyapılar ve sistemler geliştirmek gibi konular bulunur.

Gelir artması, ödemelerin düzenli olması ve kredi notunun yükselmesi kredi kartı limitinin artırılmasında önceliklidir. Kredi kartı limiti; internet bankacılığı, mobil uygulama, müşteri temsilcileri ve fiziksel şubelerden artırılabilir. Kredi kartı için belirlenen yasal limit, ilk kez kredi kartı kullanan kişilerde ilk yıl için aylık belgelenebilir net gelirin 2 katı, daha önce kredi kartı kullanmış veya ikinci yıldan itibaren kullanıcılar için ise aylık belgelenebilir net gelirin 4 katı olarak uygulanabilir.

Kredi kartı kullanıcıları için asgari ödeme tutarı, dönem borcunun ödenmesi gereken en düşük miktarını ifade eder. Bu tutar, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından belirlenen oranlara göre hesaplanır.

BDDK’nın güncel düzenlemesine göre (26.09.2024):

  • Kredi kartı limiti 50 bin TL’nin altında olanlar için asgari ödeme oranı, dönem borcunun %20’sidir.
  • Kredi kartı limiti 50 bin TL’nin üzerinde olanlar için bu oran %40 olarak uygulanır.

Kredi kartı asgari ödeme tutarını ödemediğinizde, borcunuz üzerinden gecikme faizi işlemeye başlar ve bu durum toplam borcunuzun artmasına neden olur. Ödeme gecikmeleri, kredi notunuzu olumsuz etkileyerek gelecekte kredi veya kart başvurularınızın reddedilme olasılığını artırabilir.

Eğer 90 gün boyunca ödeme yapılmazsa, banka yasal takip sürecini başlatabilir ve bu durum hem finansal hem de hukuki açıdan sorunlara yol açabilir. Sürekli ödeme gecikmesi yaşanması halinde ise kartınız geçici olarak kullanıma kapatılabilir, bu da günlük harcamalarınızı yapmanızı zorlaştırabilir.

BDDK tarafından belirlenen ilgili mevzuata göre; basılı ve külçe halinde olmayan kuyum harcamalarında üç ay, fiyatı beş bin Türk lirasına kadar olan televizyon alımları hariç elektronik eşya alımlarında dört ay, fiyatı beş bin Türk lirasına kadar olan televizyon alımlarında dokuz ay; tablet alımlarında, kulüp ve derneklere yapılan ödemelerde altı ay; havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ilişkin harcamalarda üç ay; sağlık ürünü, mobilya ve elektrikli eşya alımlarında dokuz ay; havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt içine ilişkin harcamalarda on sekiz ay taksitlendirme yapılmaktadır. Bunun dışında yurt dışı harcamaları, yemek, gıda, alkollü içecek, akaryakıt, kozmetik, hediye kartları gibi ürünlerde taksitlendirme yapılmamaktadır.

Kredi kartı ile internetten alışveriş yapabilmek için kartın internet alışverişine açık olması gereklidir. Kredi kartının internet alışverişi özelliğini açtırmak için birkaç farklı yöntem bulunur:

  • İnternet Bankacılığı: Bankanızın internet bankacılığı platformuna giriş yaparak, genellikle "Kart Ayarları" menüsünde yer alan internet alışverişi seçeneğini açıp kapatabilirsiniz.
  • Mobil Uygulama: Kullanılan kredi kartına ait mobil uygulama üzerinden de kartınızı internet alışverişine açmak mümkündür. Bunun için mobil uygulamanın kart yönetimi veya ayarlar kısmını ziyaret edebilirsiniz.
  • Müşteri Hizmetleri: Bankanızın müşteri hizmetlerini arayarak, temsilciden kartınızı internet alışverişine açmasını talep edilebilir.
  • SMS ile Aktivasyon: Bazı bankalar, internet alışverişine açma işlemini SMS yoluyla da gerçekleştirmeye olanak tanır. Bu durumda, belirtilen numaraya kart numaranızın son dört hanesiyle birlikte bir mesaj göndererek işlemi tamamlayabilirsiniz.
  • Fiziki Şubesinden Destek: Bankanın herhangi bir şubesine gidilerek de kredi kartları internete açtırılabilir.

Kredi kartı ile yapılan işlemler ilk olarak provizyona yansır. Yapılan internet alışverişleri ya da normal alışverişlerdeki bir işlemde iptal ya da iade söz konusuysa provizyondaki alışveriş iptal edilerek alışverişin de iptali sağlanır. Kredi kartında şüpheli bir işlem söz konusu ise bankanın müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek kartın iptalini isteyebilir ve işlemin iptal edilmesini isteyebilirsiniz.