QNB

Yeni Müşterilere Özel 55.000 TL'ye Varan Nakit Fırsatı

0

juicy-percent-sign

faizli

Kredi Kartı Nakit Çekime Neden Kapanır?

Güncelleme: 12.02.2025
Yayımlama: 05.02.2025
Paylaş
İçindekiler

Kredi kartı kullanıcıları için genellikle nakit ihtiyaçlarını karşılamak için nakit çekim seçeneği bulunur. Bankaya olan borçların ödenememesi, geç ödenmesi gibi nedenlerle kredi kartı nakit çekimine kapanabilir. Bu yazımızda kredi kartı nakit çekime neden kapanır, nakit çekim nasıl açılır gibi konuları ele alacağız. 

Kredi Kartı Nakit Çekimi Nedir?

Bankalar kredi kartı kullanıcılarının nakit ihtiyaçları için limitleri üzerinden nakit çekim imkânı tanır. Bu işlem, kredi kartıyla yapılan normal alışverişlerden farklıdır çünkü çekilen tutar doğrudan kredi kartı borcunuza eklenir. Bankalar nakit ihtiyaçları için nakit avans kampanyaları da düzenler. Nakit avansların taksitlendirme imkanının bulunması borcun ödenmesini kolaylaştırır. 

Kredi Kartı Nakit Çekime Neden Kapanır?

Kredi kartının nakit çekime kapanmasının çeşitli nedenleri bulunur. Bankalar, finansal riskleri yönetmek ve müşteri güvenliğini sağlamak amacıyla belirli durumlarda kredi kartı nakit çekimini kısıtlayabilir veya tamamen kapatabilir. Kredi kartının nakit çekime kapatılmasının temel iki nedeni bulunur. Bunlar borçların ödenmemesi ve asgari ödeme tutarının altında ödeme yapılmasıdır.

Borçların Ödenmemesi

Borçların ödenmemesi durumunda genellikle bankaların ilk yaptığı şey kredi kartlarını nakit çekime kapatmaktır. Borçların ödenmemesi kredi notu gibi finansal durumu belirleyen unsurlara zarar verir. İlerleyen dönemlerde kara listeye düşülmesine, icra takibine takılmaya neden olabilir. 

Asgari Ödeme Tutarının Altında Ödeme Yapılması

Bankalar, üst üste belirli bir süre boyunca asgari ödeme tutarını ödemeyen müşterilerin nakit çekim özelliğini kısıtlayabilir. Bu da hem kredi notuna zarar verirken hem de kişisel bütçenin yönetimini zorlaştırabilir.

Kredi Kartı Nakit Çekime Nasıl Açılır?

Kredi kartının nakit çekime açılabilmesi için iki yol bulunur. İlk yöntem genellikle borçları ödemektir. Borçların ödenmesinin ardından kredi kartı nakit çekime yeniden açılabilir. İkinci yöntem ise banka ile iletişime geçmektir.

Borcun Tamamen Ödenmesi

Kredi kartı nakit çekime kapandıysa ilk yapılması gereken borçları tamamen ödemektir. Borçların ödenmesi halinde nakit çekim tekrar açılır ve hemen kullanılabilir. Bankalar nakit çekime kapanan kredi kartı ile bilgilendiren SMS ya da e-posta gönderir. Bu bilgilendirme mesajlarını takip ederek nakit çekimi öncesi hesabınızı kontrol edebilirsiniz.

Nakit Çekime Kapatılan Kredi Kartı Ne Zaman Açılır?

Kredi kartı nakit çekimine kapatılan kredi kartına ait borcun ödenmesinin ardından kart en geç 1 iş günü içerisinde nakit çekimine açılır. Net bir bilgi almak için kullanılan banka ile iletişime geçmek önemlidir.

Kredi Kartından Ne Kadar Nakit Avans Çekilebilir?

Kredi kartından çekilebilecek nakit avans limiti, bankanın politikalarına, kart sahibinin kredi kartı limitine ve ödeme düzenine göre değişiklik gösterir. Genel olarak çoğu banka, kredi kartı toplam limitinin %20 ile %50’si arasında nakit avans kullanımına izin verir.

Örneğin, kredi kartı limitiniz 20.000 TL ise nakit avans limiti 4.000 TL ile 10.000 TL arasında olabilir. Her banka farklı nakit avans limitleri belirleyebilir. Belirlenen limitler, bankanın risk yönetme politikalarına göre değişebilir.

Nakit Avans Çekiminin Maliyeti Nedir?

Nakit avans çekerken vade sayısına bağlı olarak aylık ödemeye; ek ödenecek toplam faiz, ödenecek toplam vergi eklenerek toplam maliyet hesaplanır. Taksitli nakit avans hesaplama aracımızı kullanarak ödeyeceğiniz toplam tutarı hesaplayabilir ve maliyetlerinizi kolayca görüntüleyebilirsiniz.

Nakit İhtiyaçları İçin Alternatif Çözümler

Nakit ihtiyacınızı karşılamak için avantajlı alternatifler bulunur. Bu alternatifler şunlardır;

Düşük faizli ihtiyaç kredisi: İhtiyaç kredisi çekerek nakit ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Sitemiz üzerinden yapacağınız ihtiyaç kredisi hesaplama işlemleri ile uygun faizli ihtiyaç kredilerini görüntüleyebilir ve hemen başvuru yapabilirsiniz. Özellikle faizsiz krediler nakit ihtiyacınızı karşılama konusunu oldukça kolaylaştırır.

Ek hesap (KMH - kredili mevduat hesabı) kullanmak: Bankaların sunduğu Kredili Mevduat Hesapları (KMH), belirlenen limit dahilinde nakit çekmenize veya hesabınızda para olmasa bile harcama yapmanıza olanak tanır. 

Taksitli nakit avans: Kredi kartından nakit çekmek gerekiyorsa, taksitli nakit avans seçeneği değerlendirilebilir. Faiz oranı kredilere göre genellikle biraz daha düşük olur ve geri ödemesi daha kolay olabilir.

Borç yapılandırma veya borç transferi: Bankalar borç transferi yapan müşterileri için daha kolay ve düşük faizli ödeme seçenekleri sunar. Ek olarak bankanızdan borç yapılandırma seçeneğini de talep edebilirsiniz. Borç kapatma kredisi hakkında bilgi almak için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

İkinci el eşyaları satmak: Nakit ihtiyaçları için kredi ya da banka yoluyla bir yöntem tercih etmek istemeyenler için en iyi yöntem ikinci el eşyaların satılmasıdır. Online ikinci el sitelerinden kullanmadığınız ya da ihtiyacınız olmayan ürünleri satarak nakit gelir elde edebilirsiniz.

Ek gelir kaynakları yaratmak: Nakit ihtiyacı için ek gelir elde etmek de kolay bir çözümdür. Bunun için freelance çalışabilir, işinizle ilgili özel dersler verebilir ve online satış gibi seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Nakit Avans Çekerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Nakit avans çekmek anlık olarak nakit ihtiyacınızı giderse de bazı dikkat edilemeyen noktalar olduğunda finansal olarak sizi zorluğa sokabilir. Kredi kartından nakit avans çekerken yüksek faiz oranları ve ek maliyetler nedeniyle dikkatli olunmalıdır. İşte göz önünde bulundurmanız gereken en önemli noktalar:

  • Faiz oranlarını ve işlem ücretlerini önceden öğrenin.
  • Geri ödeme planınızı yapın ve mümkünse erken ödeme yapın.
  • Taksitli nakit avans seçeneğini değerlendirin.
  • Kredi notunuzu olumsuz etkilememesi için düzenli ödeme yapın.
  • Uygun maliyetli alternatifleri gözden geçirin.

Eğer belirli bir banka üzerinden nakit avans çekmeyi düşünüyorsanız, banka müşteri hizmetleri veya mobil uygulaması üzerinden faiz oranlarını ve ek maliyetleri öğrenmek faydalı olacaktır.

“Bu yazının tüm kullanım hakları Hesapkurdu.com‘a aittir. Başka mecralarda kullanılması veya alıntı yapılması ancak orijinal yazıya link verilerek referans gösterilmesi şartıyla mümkündür.”

Yazara Soru Sor

Yorumlar (0)

Çıkış
Gönder

Hesapkurdu Fırsatlarından Haberdar Ol!

Bankaların özel kredi teklifleri, güncel kredi kartı kampanyaları ve uzmanlar tarafından hazırlanan içeriklerden önce sen haberdar ol!

Devam ederek aydınlatma metnini okuyup kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

  1. Ana Sayfa
  2. >
  3. Kredi Kartı
  4. >
  5. Kredi Kartı Nakit Çekime Neden Kapanır?
  6. >