times
Akbank

25.000 TL'ye varan nakit fırsat!

0

Akbank

faizli

Kredi Kartı ile Altın Alınabilir mi?

Güncelleme: 11.09.2024
Yayımlama: 22.07.2020
Paylaşshare-rounded
İçindekiler
scrollup

Kredi kartı altın alımlarında taksitlendirme yapılır ve taksit sayısı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun 24.10.2019 tarihli ve 8632 sayılı kararı sonrası basılı altın (gram, çeyrek, yarım ve cumhuriyet) ve külçe halinde olmayan tüm altınlar için 6 aya kadar olabilir. Kredi kartlarında yasal taksit sayılarını kredi kartı yasal taksit sayıları sayfamızdan edinin.

Kolay Onaylanan Kredi Kartları

Kredi Kartı ile Altın Alırken Ne Kadar Komisyon Ödenir?

Kredi kartı ile yapılan altın alışverişlerinde bazı bankalar komisyon alır ve bu komisyon oranı bankadan bankaya farklılık gösterir. Örneğin, kredi kartı ile altın alırken banka %2 oranında bir komisyon alıyorsa 1000 TL’lik altın alışveriş için 1020 TL ödenmesi gerekir. Komisyon ücretleri bankaların hizmetler ve ücretler kısmından öğrenilebilir. Kredi kartı taksit hesaplamalarını kredi kartı taksit hesaplama sayfamızdan hesaplayın.

Kredi Kartı ile Altın Almanın Avantajları Nelerdir?

  • Kredi kartlarının taksit avantajı sayesinde uygun ödemelerle altın alınabilir.
  • Kredi kartlarının özeliklerine göre altın alımında puan ve mil kazanılır.

Kredi Kartı ile Altın Almanın Dezavantajları Nelerdir?

  • Kredi kartı ile altın alımlarında komisyon uygulanabilir.
  • Sınırlı taksit sayısı nedeniyle ödeme zorluğu yaşanabilir.
  • Borcun gecikmesi durumunda faiz uygulanabilir.

Her Kuyumcuda Kredi Kartı Geçerli mi?

Her kuyumcudan kredi kartı kullanarak altın alınabilir fakat bazı kuyumcular bunu kabul etmeyebilir. Bu gibi durumlarda bireylerin bankaları ile iletişime geçmeleri gerekir. Kredi kartına yapılan tek çekimlik altın alışverişi, banka tarafından taksitlendirilebilir. Bu taksitlendirme işlemini bankanın mobil uygulamasından da kolayca yapılabilir.

Bunun yanında kuyumcular kredi kartıyla altın satıp taksit uyguladıklarında ekstra komisyon alır. Kredi kartı ile yapılan altın alışverişlerinde her bankaya belirli oranda komisyon ödenir ve alım sırasında uygulanan taksitler de farklılık gösterir. En fazla ne kadarlık limitli kredi kartı sahibi olabileceğinizi kredi kartı limit hesaplama sayfamızdan hesaplayın.

Gümüş işlemleri hakkında merak edilenleri gümüş işlemleri sayfamızdan edinin.

Altın Fiyatları Nereden Takip Edilir?

Altın piyasası internet üzerindeki birçok kaynaktan takip edilse de bankalar veya doğrudan merkez bankası üzerinden takip edilmesi en doğrusudur. Altınları kuyumcuda bozdurma işlemi, dalgalanmanın fazla olduğu piyasada bankalara göre daha az yapılabilir.

Bunun yanında bankaların altın hesapları mesai saatleri içerisinde fazla bir değer kaybı yaşanmadan anında bozdurulabilir. Sonuç olarak fiziki altın almadan altın yatırımını banka hesapları üzerinden yapmak daha az kayıp yaşanmasını sağlar.


Altın fiyatlarını anlık olarak görmek ve altın hesaplamaları  için altın işlemleri sayfamızı ziyaret edin. 


Altın Türleri Nelerdir?

  • Gram Altın: 1 gramlık, 24 ayar altındır.
  • Cumhuriyet Altını: 22 ayar ve 7,216 gramlık altındır. Üzerinde tarih olmaz ve bu nedenle değeri değişmez.
  • Ata Altın (Ata Lirası): Cumhuriyet altının beş çeşidinden biridir. Üzerinde tarih olmadığı için değeri değişmez.
  • Tam Altın: 22 ayar, 7,016 gramlık altındır. Kulplu ise 7,21 grama karşılık gelir. Tarihinin eski olmasına göre değeri değişir.
  • Yarım Altın: Tam altının yarısıdır. 22 ayardır ve ortalama 3,50 gramdır. Tarihine bağlı olarak değeri değişir.
  • Çeyrek Altın: Tam altının 4’te biridir. 22 ayardır ve ortalama 1,75 gramdır. Tarihine bağlı olarak değeri farklılaşır.

Bankalardan altın hesabı açmak hakkında ayrıntılı bilgi için altın hesabı nasıl açılır sayfamızı inceleyin. Tüm altın çeşitleri ile ilgili detaylı bilgi almak için altın çeşitleri nelerdir sayfamızı inceleyin.

Kaynaklar:

Hesapkurdu.com Altın İşlemleri

24.10.2019 Tarihli 8632 Sayılı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu BDDK Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelik

11.01.2019 Tarihli 8198 Sayılı BDDK Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelik Değişikliği

“Bu yazının tüm kullanım hakları Hesapkurdu.com‘a aittir. Başka mecralarda kullanılması veya alıntı yapılması ancak orijinal yazıya link verilerek referans gösterilmesi şartıyla mümkündür.”

Yazara Soru Sor

Yorumlar (0)

Çıkış
Gönder